Er F egoist?

Privat- eller folkeskole?

Hun er jo fra VSTGN 😂💕

Hun er jo fra VSTGN 😂💕

O er født i 2012, hvilket betyder at om to år skal hun starte på SFO og i skole efter sommerferien.

Siden hun blev født har vi talt om hvorvidt hun skal på privatskole eller folkeskole. Hverken Frederik eller jeg har de bedste erfaringer med folkeskolen. Frederik blev “tabt”, da han havde alt for meget krudt i røven og jeg skøjtede igennem det hele med allerstørste nemhed og dermed kedhed.

Vi har skrevet O op til en privatskole allerede i 2013, tror jeg. Da dén skole åbnede for tilmeldingerne. Men jeg ved ikke om jeg synes hun skal gå der.
Vi har for nyligt skrevet hende op til endnu en privatskole, hvor jeg har en fantastisk mavefornemmelse, efter jeg besøgte dem. Men der ser det sort ud mht. at få plads.

Så er der Brøndbyøster Skole. Jeg kender den ikke. Jeg hører både godt og skidt. Klientellet er meget varieret og multikulturelt. Jeg tror der vil være en god blanding af forskellige familietyper.
Men jeg bor i en relativt socialt belastet område – vores lejebolig er almennyttig og Brøndby Nord hører også til Øster skole. Og Brøndby Nord har et lidt blakket ry – jeg kender ikke selv området, så måske det bare er mine fordomme.
Jeg ønsker ikke at O skal komme i en klasse med meget få etnisk danske eller hvor familierne hovedsageligt er på overførsels-indkomst. Men jeg ønsker heller ikke nødvendigvis at O skal helt skånes for det.

Hvad får jeg så på privatskolen? En klasse med ressourcestærke forældre med god økonomi – eller er det blot et misforstået ry? Og er det nødvendigvis det bedste for mit barn?

Jeg er i syv sind. De andre børn i børnehaven skal både på privatskole og folkeskole, så der er ikke et entydigt billede af de andres forældres præferencer.
For dét kigger jeg også på – hvis hele O’s børnegruppe af 2012-børn skulle på Brøndbyøster Skole, så ville jeg naturligvis lade hende starte med de andre. Men de spredes også både indenfor og udenfor kommunegrænsen.

Jeg ved ikke helt hvad planen er endnu. Jeg må vente og se. Vi skriver hende ikke op til andre privatskoler – og så må vi vente og se. Det er svært når man som forældre ikke kan gennemskue hvad der vil være det bedste for netop éns eget barn😕

#bonusliv

1

  • Vi sidder selv i de samme tanker. Vi har lidt erfaring fra mine 2 bonus børn, der går på privatskole. Må indrømme at jeg egentlig var blevet helt hooked på idéen om, at vores fælles datter skulle starte i samme privat skole, men….
    Det er tydeligt at mærke, at der er styr på tingene. De stiller jo så også større krav til børnene, de har flere fag og de er hurtigt længere fremme end i den alm. folkeskole, så hvis børnene har svært ved at koncentrere sig i skolen, har de mange lektier for hjemme. Vi har ofte sidder 3-4 timer med min bonus dreng. Det har saksuseme været hårdt. Især da han jo absolut heller ikke synes det er sjovt, hvilket jo så resulterede i, at vi alle nåede at blive sure og frustrerede. Det har dog ændret sig drastisk efter at PPR har været indover – han har nærmest ingen lektier for, da han når det i skolen og dem han har, laver han bare. Kæmpe forandring. Stor ros til lærerne og deres engagement i denne proces. Ved ikke hvordan det ville være gået for ham, hvis han havde været i en alm. folkeskole.
    Den yngste elsker det og for hende kører det bare.
    Jeg kan blive ved, da det kræver en endnu længere og mere detaljeret “forklaring” om alle de tanker der er for og imod, samt de personlige erfaringer vi har, men må jo hellere komme frem til hvorfor jeg nu tøver. Det gør jeg fordi min kærestes ekskone også har fået et barn og hun vil også have sin søn til at gå på skolen, hvilket vil sige, at de med største sandsynlighed skal gå i samme klasse, da der kun er et spor. Det ved jeg ikke helt, hvordan jeg vil have der med. Desuden er folkeskolen vi er tilknyttet en nogenlunde skole, men det afhænger meget af hvilke lærere man får og hvor mange de er i klassen. På privatskolen har de primært været omkring 13-14 børn, det er de stadig i den yngstes klasse, hvor de er 20 i den ældste. Som du/I nok kan høre, er der også mange tanker her hjemme.
    Håber I finder den rigtige løsning for jer.
    Vh Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Er F egoist?