Hvad skulle jeg gøre uden min mødregruppe?

Krøller eller ej

Min datter har krøller! Ret mange faktisk. Og også ret flotte, hvis jeg selv skal sige det. Hendes hår er lyst og gyldent (og lidt leverpostej 😆). Krøllerne er en god blanding af proptrækker-krøller og slange-krøller. Når altså det er nyvasket. Og når hun ikke har sovet, leget, hoppet, taget tøj på eller andet. For har hun det, så er det krøller med masser af krus. Lidt henad en fuglerede eller høstak. Hun ser stadig skidegodt ud – men det er ligeså meget smilet på læben og glimtet i øjet, der gør det.

O har ikke altid haft krøller – de kom ligeså stille.
Som 1-årig havde hun næsten ikke noget hår.

O ca. 1 år

O ca. 1 år


Som 2-årig lignede håret en mormors permanent-frisure.
O ca. 2 år

O ca. 2 år


Og som 3-årig havde hun et væld af krøller. Lidt ala Shirley Temple. Så fint og ret uventet, selvom både F og jeg havde krøller da vi var små.
O ca. 3 år

O ca. 3 år

Det er (tydeligvis) noget anderledes end hvad de fleste små lyshårede piger har. Og det blir i dén grad kommenteret! Tit og ofte – så meget at jeg har været bekymret for om det gav hende en forkert selv-opfattelse. For hvad ville hun være uden krøllerne? Heldigvis er hun så meget mere, og dét lægger jeg vægt på, når vi har en af den slags snakke.

Jeg har ikke noget imod folks positive kommentarer om krøllerne, tværtimod. Som mor er det jo kun skønt, at andre synes ens barn er kær/smuk/skøn/speciel.
Men dét jeg VIRKELIG har noget imod er, at folk RØRER ved hendes hår!! Det er da noget af det underligste! Nallerne væk fra MIT barn! Vildt fremmede mennesker nulrer hendes krøller og aer dem?! Det gør man da ikke… Gør man? Er jeg snerpet…?
Jeg undrer mig virkelig – er det fordi hun er barn, at det er OK at rører hende i håret? De ville vel (forhåbentligt) ikke røre en fremmed voksen i håret. Men et barn har jo også en privatsfære – og det overskrider O’s grænse totalt!

Jeg ved godt at folk gør det i bedste mening og der intet ‘ondt’ er i det. Men jeg synes det er mega-provokerende. Sådan har F det også. Endnu mere end mig. Han har faktisk længe sagt at den næste der rørte O i håret, ville han gøre det samme ved 😏 Jeg håbede lidt han bare lavede sjov, men nej…. 😆
Den dag kom nemlig idag. En (helt sikkert rigtig sød) fremmed dame kommenterede håret og lagde klør fem på toppen at O’s hoved og lod fingrene glide igennem krøllerne. F kiggede hende i øjnene, tog sin hånd op til hendes hår, NUSSEDE det og sagde “du har virkelig også noget flot gråt hår!” Damen måbede og blev ret fornærmet, men sagde ikke yderligere 🙈😄

Jeg håber at hun (og jer der læser med) vil tænke en ekstra gang over om man overskrider et andet menneskes, barn eller ej, privatsfære, når man rører. Det være sig krøllet hår på en lækker 3-årig, en babys tykke kinder eller en gravid mave. Fingrene væk – selvom det er fristende. Nøjes med at kommentere det – alle elsker komplimenter (også mig, om min datters hår??)

Vi har alle forskellige grænser og det er ikke fedt at få overtrådt sine fordi man skiller sig ud, på den ene eller anden måde.

#bonusliv

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hvad skulle jeg gøre uden min mødregruppe?