Et like, en kommentar = jeg er her stadig

Irriterende spørgsmål!

IMG_9203

Livets forskellige stadier har det med at bringe nogle af de mest irriterende spørgsmål med sig. Vi kender dem alle.

Da jeg blev single som 23-årig efter et længere parforhold, bemærkede jeg det første gang. Pludseligt kom spørgsmålet oftere og oftere “Skal du ikke snart finde en kæreste?” Ofte blev spørgsmålet stillet til de der obligatoriske familie-sammenkomster med Tante Olga og Onkel Spradebasse. Jeg svarede altid “Jo jo, jeg når det nok”.

ENDELIG møder jeg F. En dejlig mand, som gerne ville være MIN kæreste! Men så kom spørgsmålet “Har I tænkt på børn?”… Øøøøh hvad kommer det dig ved?! Hvis jeg ikke selv nævner det, er det nok fordi jeg ikke gider snakke om det.

SÅ blev jeg gravid… Aahhh ro på, ingen spørgsmål. For nu havde jeg manden, jeg ventede ønskebarnet. Hvad kunne ellers interessere andre (ligegyldige mennesker)? Ha ha jeg blev klogere! Tror lige akkurat O var blevet taget ud af min mave, førend spørgsmålet kom “Hun skal da være storesøster på et tidspunkt, ikk?” Say what?! Jeg var blevet kørt over af en damptromle – min mave var flået op ved et ret akut kejsersnit, mine bryster var på størrelse med Linses, min brystvorter føltes som om de var blevet kærtegnet med det groveste sandpapir. Lige dér, er det IKKE næste barn man tænker på. Og da slet ikke den AKT der skal til, for at lave flere børn – bare tanken og hele en kroppen går i alarmberedskab.

Men nu var hun her jo, den smukke O, og hun sku da ha vand i håret ved en kirkelig ceremoni. Sååå kom spørgsmålet “Skal I måske giftes samtidig?” Hmmmm naarhj, dét var ikke lige planen. Så havde du nok hørt det! Og hvis det endelig var, så lad os da ha’ lov at overraske selskabet, som vi tydeligvis vil, hvis vi ikke har sagt noget om det.

Senere hen kom også M til verden. Her ændrede spørgsmålet sig lidt og blev til “I skal da IKKE have flere børn, vel?”. Dét har jeg skrevet min mening om i blog-indlægget af samme navn (klik på teksten i gåseøjnene).

Nu er vi her. To børn rigere, intet ægteskab, og der er ro på spørgsmålene. Dem som kender os ved at vi ikke skal købe hus. Vi skal heller ikke giftes (HVIS jeg nogensinde bliver spurgt, har jeg tænkt mig at bruge enhver tænkelig kommunikationsform for at gøre ALLE opmærksom på at JEG skal giftes haha). Sååå hvad er der tilbage at spørge om? De fleste har pli nok til ikke at stille spørgsmålet “Nåå, skal I snart skilles (gå fra hinanden)?”. Men det er vel dér jeg er nået til i livets irriterende spørgsmål, skilsmissen.

Først kæreste, så flytte-sammen, så huskøb, så bryllup, så barn, så barn igen, så skilsmisse… Ikke alle får samme spørgsmål, ikke alle oplever de samme livsændrende ting (heldigvis), men vi kender alle spørgsmålene. Vi støder på dem i forskellige sammenhænge og vi kaster op over dem.

Måske en dag vil nogen spørge mig om jeg taget stilling til en eventuel begravelse, og til det kan jeg svare JA, bisæt mig, spil en glad sang i kirken og kom mig på de ukendtes. Hold en fest og fejr dét liv der var 😉

Ha ha lidt surrealistisk, men jeg tror de spørgsmål er en del af livets cyklus. De er skide irriterende, men jeg tror bare de er tegn på andre menneskers oprigtige interesse i én. Helt ærligt, så stiller jeg dem jo også selv. Vi mennesker er født nysgerrige, mig selv inklusiv. Tænk hvis jeg skulle gå glip af noget! 🙂

Hvad får DU af irriterende spørgsmål – og hvad svarer du? Glæder mig til at læse med.

#bonusliv

4

  • bonusliv

    Dét spørgsmål får jeg også, Nina! Altså dét med dele-ordningen, ikke det med manden 😀 Håber du og børnene har det godt og trives med lige præcis dét valg I har taget <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • bonusliv

    Nadja, det er nogle vildt gode tanker du har. Sådan havde jeg slet ikke tænkt på det. Men du har ret, i dét (irriterende) spørgsmål ligger så meget forventning og pres. Øs gerne ud af dine guldkorn i forhold til hvordan du ruster ham til at leve op til SINE egne forventninger i stedet for alle andres 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

    I virkeligheden starter de (irriterende) spørgsmål, i hvert for mig, allerede ved “hvad skal du være når du bliver stor?” Allerede her bliver vi i spørgsmål mødt med omverdens forventninger og dømmekraft- pakket ind som forventningsfulde (irriterende) spørgsmål. Som mor til en dreng på 9, der allerede er blevet stillet det spørgsmål😳😳, er det en kæmpe opgave i livet at ruste ham til udelukkende at møde og leve op til sine egne forventninger og ikke lade andres meninger (irriterende spørgsmål) definere hvad ‘det gode liv’ går ud på.
    Tak for god og underholdende læsning😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Åh hvor jeg kender det 😂😂😂 jeg er jo så nået til skilsmissen. Og nu er det selvfølgelig; skal du ikke snart have en ny mand, skal du ikke have flere børn, inden du bliver for gammel (36) 😂😂😂 men det værste er når folk blander sig i vores deleordning med børnene. (7/7) jeg har ikke brug for at høre folks holdning til det, vi gør det fordi vi syntes det er det der fungerer bedst for vores børn. 😊 og jeg plejer at sige nej til alle spørgsmål vedrørende ny mand og flere børn. 😁😁

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Et like, en kommentar = jeg er her stadig