I dag fik O et ekstrastort kram

Curlingbørn og serviceforældre

De to begreber hænger unægteligt sammen. Serviceniveauet overfor børn er simpelthen blevet for højt og fuldstændig misforstået. Hvis vi forældre gør ALT for vores børn, ender vi op med uselvstændige curlingbørn.

Jeg tænker meget over om min kærlighed til O og M og drengene går udover deres naturlige lyst til selvstændighed. Som forælder vil vi jo gøre alt for vores børn, men jeg tror at det er vigtigt at børn bliver stillet overfor krav om egenrådighed og selvstændighed.

Lad mig tage et eksempel. O er 3 år og 8 måneder. Længe har hun selv valgt tøj og taget det på. Hun har fået af vide at idag var vejret til lange bukser og langærmet bluse, at hun skulle huske at skifte trusser og at strømperne skulle matche. Det er gået så fint.
Men forleden morgen tog jeg mig i troligt, at gå ind og finde tøjet frem og give hende det på. Hvorfor ved jeg ikke 🙈 jeg kan ikke huske hvornår denne dårlige vane startede, så de sidste tre morgener er O igen blevet bedt om at finde eget tøj frem og tage det på. Det går nogenlunde – hun er dog svært utilfreds med at skulle tage strømper på selv. Hun kan godt, men det er besværligt og hun gider ikke. Det har vi lige haft et par ture over, men i morges tog hun dem bare på 👏🏼

Jeg glemmer tit at stille krav til mine børn. Selvom vi har børn i alderen 1-11 år, er der ingen der har pligter eller som sådan hjælper til herhjemme. Det synes jeg virkelig er dårlig stil, af mig/os. Og jeg er glad for at jeg er kommet på tanken om at NU skal der andre boller på suppen!

J er fx startet i klub og vil gerne have penge med at snolde for. Det synes jeg er OK, i hvert fald her i starten. Det meste de kan købe er dog usundt, så der skal restriktioner på, på et tidspunkt. Men jeg er modstander af at J forventer at FÅ penge. Vi har derfor aftalt med ham, at i de uger han er her hos os, skal han TJENE sine penge. Det kan han gøre på mange måder. Tage af bordet, bære skraldet ud, støvsuge eller ordne badeværelse og toilet. Alt efter hvor mange penge han ønsker at tjene. Jeg tror ikke, det fungerer sådan hos mor. Men sådan er vilkårene, når de bor i to hjem. Så er der forskellige regler.

Da jeg var 10 skulle jeg ordne toilet og badeværelse hver tirsdag. Det var en del af at være en familie. Sådan var det bare. Ligesåvel som jeg skulle rydde op på værelset, lægge mit eget tøj til vask og lægge det på plads, når det var rent.

Vi SKAL blive bedre til at stille krav til børnene. Det giver en god følelse for børn (og voksne) at føle at man hjælper til og man på den måde bidrager positivt til at familien fungerer.

O har en fase lige nu, hvor hun ELSKER at hjælpe med madlavningen. Og hun får lov – selvfølgelig. Vi takker for hendes hjælp, og bærer over med tabte/spildte ting. Det er jo hvad der sker, når man lærer. Og hun elsker det! Hun er så stolt, når hun kalder på familien “såå der mad!” ??

Til gengæld synes J og S at det er røv-nederen (deres udtryk😳) at skulle støvsuge, vaske op eller ordne toilet. Føj de synes vi er SÅ strenge 😏

Hvad gør I? Tænker I over om jeres serviceniveau er for højt? Stiller I krav til jeres børn? Jer med bonusbørn tænker I over, om I stiller flere krav end der blir i børnenes andet hjem?
Kom med guldkornene 😚

Husk at du kan følge med på Instagram Og nu også på snapchat 😜 Brugernavn: bonusliv

#bonusliv

Mig? Lave noget? Du må da være gal! 😂

Mig? Lave noget? Du må da være gal! 😂

1

  • Helle

    Oh yes! Selvstændighed er nøgleordet herhjemme og nøj hvor har vi kæmpet meget med det – især ift bonus da jeg ikke er i tvivl om, at kravene er forskellige inde to hjem (i dette tilfælde måske ikke så meget om pligter, men at give udtryk for sine behov, men det går også hånd i hånd med selvstændighed).. Men jeg nægter, at nurse – det er ikke en del af vores værdier som forældre. Vi ønsker selvstændige børn, som sagtens kan hjælpe til uden, at det er en sur pligt. Her smitter pligterne bonus har (7 år) endda positivt af på M (3 år), hun er nu af egen lyst begyndt at redde sin seng 👍🏼 Synes det er fedt, når de på egen initiativ tænker “det kan jeg da også lige gøre” og de får jo kun positiv respons på det.
    Men ellers har ungerne hos os pligter som at bære sin egen tallerken og kop ud af bordet, vasketøj i vasketøjskurven, redde seng (For M er det dog ikke et krav endnu), selv tage tøj på (her er vi heller ikke gode venner med sokkerne 😉) og rydde op efter leg – den er dog også flittige til at dække bord og rydde af, men dette er heller intet krav – synes hjælpsomme børn som selv tager initiativ er fantastiske og sådanne børn skaber man nok ved, at starte tidligt at inddrage dem i “pligter” så det leges ind. Tror det er svært at få påduttet pligter som 11 årig, hvis det aldrig har ligget naturligt at hjælpe til med huslige pligter (intet ondt ment 😉), så er helt enig i, at klub-snolder-penge må der arbejdes for 💪🏼😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

I dag fik O et ekstrastort kram