Brille-shopping is never easy!

En af de nætter …. zzzz …..

HVORFOR er det at mine børn instinktivt kan mærke at i nat, lige i nat, er det ekstra vigtigt at jeg får lov at sove? Når jeg eksempelvis skal til jobsamtale, holde en præsentation, være 15 timer på job eller som idag – have 25 gæster til 4 års fødselsdag.

Min dag startede kl. 2 i nat. Mathias snotter og hoster og da han vågnede ved midnat tog Frederik ham. Han kunne ikke sove pga. hosten, så Frederik tog ham med ned i stuen, hvor han fik lidt vand. To timer efter var han stadig lysvågen og små-klynkende. Jeg gik ned og tog over – jeg havde jo fået hele 3½ times søvn på dét tidspunkt. Det er jo slet ikke stressende, når jeg ved at jeg får gæster kl. 10. Til 4 års fødselsdag for prinsessen.

Mathias græd og kunne slet ikke finde ro, men efter en flaske faldt han endelig! i søvn. Oven på mig, i sofaen. Jeg behøver vel ikke sige, at jeg lå rocker-dårligt?! Dermed var det ikke meget søvn jeg fik – jeg skulle jo også sørge for at han ikke faldt på gulvet.

Nå men, dagen er selvfølgelig gået skidegodt, vi har fået masser af mad og kage og ingen er gået sultne herfra. Mathias har været lidt øvsi-snøvsi, men har også charmet lidt indimellem. Ungerne har leget og de voksne har sludret på kryds og tværs. Det er så dejligt med vores familie og venner, de er så ligetil og afslappede ligesom vi (mest Frederik, men jeg forsøger) selv er.

Olivia 4 år

Olivia 4 år

Men helt seriøst, OM jeg begriber hvordan de små søvnterrorister kan mærke at søvnen er tiltrængt. Det er den selvfølgelig hver nat, nogen nætter trænger man bare endnu mere til at sove igennem.
Det er af samme grund, at jeg ikke har set en film i fjernsynet de sidste 4 år. Jeg véd, at hvis jeg, eller vi, skal se en film en aften, så vågner en af dem. Grunde kan der være mange af, og nogen mere acceptable end andre, men det kan ligeså godt bare være at Mathias bare ikke trænger til at sove lige dén aften. Som om han véd at jeg laver noget andet. De er fandme synske de små skiderikker.

Deruodver så tror jeg at det er mere normalt at ens baby/tumling er en troubled sleeper end at de ikke er. Det må være vidunderligt at have børn som bare sover, når de puttes og derefter sover natten igennem. Men jeg tror mere det er undtagelsen end reglen. Det kan selvfølgelig også bare være noget jeg MÅ tro på, for ikke at føle mig helt alene i verden med mine små søvndjævle.
Det skal siges, og dét ved dem som kender mig, at Olivia var laaaangt værre end Mathias nogensinde kan blive mht. søvn og dét overlevede vi. Så vi klarer også Mathias på hans værste nætter; det skal vi jo.

Når alt det er sagt, så elsker jeg virkelig tiden lige nu her, jeg elsker Mathias’ alder, men jeg glæder mig også til han bare sover når han er lagt… Hele aftenen og hele natten.. At han og Olivia så vågner kl. 6 kan jeg sagtens klare, hvis bare jeg får lov at sove natten igennem.

Nu er klokken snart 20 – jeg har været vågen i ca. 20 timer, så jeg går i seng. Olivia skal alligevel puttes, så vi hopper sammen ind i dobbeltsengen og siger godnat!

God aften – til jer som kan holde jer vågne! 🙂

img_1898

#bonusliv

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Brille-shopping is never easy!