DrømmeKAGEN!
Jeg har langt om længe fundet den perfekte opskrift på DRØMMEKAGE. Til min smag skal en drømmekage være let, blød og ha’ den perfekte smag af vanilje. Og så skal glasuren ha’ den helt rigtige konsistens.
Her er hvad du skal bruge:
100 gram smør
500 gram sukker
500 gram hvedemel
8 æg
6 tsk bagepulver
4 tsk vanillesukker (med top)
4 dl sødmælk
Glasur:
250 gram smør
200 gram kokosmel
500 gram brun farin
1,5 dl sødmælk
Smør og sukker røres godt med en håndmixer. Smørret skal ikke være smeltet, men blødt. Æggene tilsættes ét efter ét og der røres godt indimellem. Herefter hælder du resten af ingredienserne i.
Dejen (som er ret våd) hældes en bradepande på ca. 30×40 cm og bages ved 200 grader C i alm. (ikke varmluft, da det tager fugten) i ca. 25 minutter.
Når kagen er sat i ovnen, vejes der af til glasur og det smeltes i en gryde, mens kagen bager.
Stik i kagen efter ca. 20 min. Hvis ikke der hænger noget dej ved er den færdig. Kagen tages ud, står lidt og så kommes fyldet på. Jeg plejer at stikke lidt hist og her i kagen med en gaffel inden. Så løber glasuren ned i hullerne og gør kagen dejlig svampet.
Så er der kun tilbage at skrive VELBEKOMME! Jeg glæder mig til at høre jeres mening, når I har bagt den selv.
#bonusliv
Ingen kommentarer endnu