Muffins med havregryn og uden sukker
Ingredienser ? 12 styk
3 dl. havregryn
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 knivspids fint salt
1 æg
1½ dl. væske
1 revet æble ? ca. 100 gram revet vægt
2-3 spsk. lys sirup
Pynt evt. med nødder på toppen
Fremgangsmåde
Bland de tørre ingredienser (havregryn, bagepulver, salt og kanel).
Bland æg, væske, revet æble og sirup sammen i en anden skål og pisk det kort med en gaffel, så æggeblommen røres ud. Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt sammen.
Lad blandingen stå et kvarters tid, så grynene kan suge væsken til sig. Jeg plejer at bage dejen i mine silikone-forme, men bruger du papirforme, så husk at smøre dem, evt. med bagespray.
Fordel blandingen i formene (ca. en teske-fuld i hver) og kom evt. lidt hakkede nødder på toppen.
Bages i en 180 grader varm ovn ved varmluftovn i ca. 25 minutter.
Lad dem køle af i ca. 15 minutter inden de tages ud af formene. Jeg synes, de er allerbedst når de er helt kolde, gerne lavet dagen i forvejen.
Mulige varianter:
Væske kan være alt: yoghurt, mælk, kærnemælk, skyr, mandelmælk
En halv tsk vaniljepulver (i stedet for kanel)
Lakridspulver (i stedet for kanel)
1 dl kokosmel (erstatter 1 dl havregryn)
Revet æble kan erstattes af squash eller gulerødder
Prøv dig frem, man kan komme alt muligt i. De smager herligt og kan bruges som erstatning for morgenmad, da de minder lidt om bagt havregrød eller bare som en sund snack.
God fornøjelse!
billede kommer næste gang jeg får lavet dem
Ingen kommentarer endnu