DAG 100!

Det der med babyer og søvn…

Baby M får sin skønhedssøvn... Og tænker "What's the fuzz about, mooom" :)

Baby M får sin skønhedssøvn… Og tænker “What’s the fuzz about, mooom” 🙂

Søvn er en kritisk nødvendighed for at kunne fungere normalt. Med små børn er det bare ikke så nemt, at få synderligt meget sammenhængende søvn. Ikke herhjemme i hvert fald.

O har altid været en søvnterrorist. Det har aldrig været nemt at putte hende og hun har aldrig sovet mere en 40 min. af gangen. Dag og nat. Vi har derfor også altid siddet ved hende til hun sov – for ellers var der skrig og skrål. Det kan mit moderhjerte ikke bære. Jeg har forsøgt alverdens ‘metoder’, men intet har passet til os. Da hun startede i vuggestue, blev det nemmere at putte hende til luren.
Men først i sommers da middagsluren blev droppet, blev hun nem at putte om aftenen og først nu hun sover størstedelen af natten uden opvågninger, dog kommer hun stadig ind til os af og til. Og det er helt OK herhjemme.

Drengene på 9 og 10 puttes også stadig. Ofte med godnat-historie og så sidder F hos dem til de er blundet hen. Det tager alt fra 5-30 min. Jeg kan godt lide tanken om at sidde ved barnet til det sover – det er hyggeligt og trygt.

M har altid sovet nemt – han faldt bare i søvn, når han var træt. Om han lå ved babsen, i armene, på legetæppet eller i liften, det var underordnet, han sov bare. Nu er han 9 mdr. og det er stadig nemt. Vi gir en flaske og sidder med ham i armene og så sover han og lægges over i sengen. Der sover han ca 3-4 timer, men så starter amme-showet! Jeg ammer hele natten derefter, og jeg er træt! M vågner hele tiden og klynker, selvom han ligger klods op og ned af mig (og babsen). Samsovning at it’s worst!

Så nu overvejer jeg om vi 1) skal tage en kold tyrker med nat-amningen 2) skal lære ham at falde i søvn selv. Det sidste håber jeg hjælper på de mange opvågninger om natten. Jeg ved ikke hvor jeg skal starte. Men tror det bliver ved amningen i håb om at han så sover om natten.

Men hvad gør I? Hvordan er JERES putteritualer og sover jeres børn godt? Har I tyet til metoder såsom Godnat og sov godt og andre? (jeg er ikke fan af metoden, men derfor vil jeg ikke dømme dig som har brugt den – næsten ikke i hvert fald :))

#bonusliv

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

DAG 100!