Bonusbørn og kedsomhed

En hyldest til bonusforældre

J og jeg tager fjolle-selfies

J og jeg tager fjolle-selfies


Min søster har lige sendt en artikel til mig (læs den her). Den har hele 10 grunde til at bonusforældre bør hyldes. For det skal vi da! Det er dælme ikke altid nemt at være forældre for andres børn. Det kræver et helt andet overskud og tålmodighed ? og selv om det er noget vi selv har valgt, så kan det godt være hårdt. Vi bliver i tvivl om det var det rigtige valg og vi bliver i tvivl om vi gør det godt nok. Vi skal hele tiden forholde os til vores partners tidligere liv og vi skal leve med vores partners eks på tætteste hold.
Vi tænker hele tiden at vi skal fordele kærlighed og opmærksomhed ligeligt mellem egne børn og bonusbørn. Vi elsker dem med hud og hår, men det er ikke den samme kærlighed som den vi har til vores egne børn. Den er ikke ubetinget, men den er inderlig. Det kræver enighed omkring opdragelse med ens partner og det kræver at ens partner udviser blind tillid til, at man kun vil børnene det allerbedste. Det kræver at ens partner kan give plads til at vi, som bonusforældre, må opdrage, irettesætte, trøste og elske. Det kræver respekt bonusbørn og bonusforældre imellem ? børnene har ikke valgt os, men vi har valgt dem. De er en del af pakken og de har jo været med til at forme det menneske vi har forelsket os i.

Jeg synes det er en god idé at hylde bonusforældre! Selvom det er selvvalgt, er det altid rart at få et skulderklap ? at få at vide at man gør det godt. Det kan være tiltrængt, for det er ikke nemt. Prøv du selv at skulle leve sammen andres børn ? og giv så den nærmeste bonusforældre en high-five! Og hvis du lever I en sammenbragt familie, så husk at rose hinanden for jeres indsats og værdsæt dén kærlighed, bonusforældre nærer til dine børn. Dén kærlighed er speciel, for den er valgt til.

Jeg synes også at bonusbørn skal hyldes ? i langt større grad end bonusforælderen egentligt. For de har IKKE valgt situationen. De er blevet kastet ud i dine, mine og vores fordi mor og far ikke kunne finde ud af det sammen. De skal også vide at de gør det godt. Det gør mine bonusbørn i hvert fald. Det kan ikke være nemt at skulle navigere rundt i to hjem, to ?nye? voksne og søskende både her og der. Husk det, når du som bonusforælder kan føle dig en smule fyldt op ? for det gør man virkelig af og til. Nogen gange tænker jeg i hvert fald ?skide være med det, jeg kan ikke mere?. Men det kan jeg jo ? og det vil jeg jo gerne. Også de dage hvor det er hårdt. Jeg har i hvert fald en helt klar plan om at se mine to bonussønner blive teenagere, store drenge og voksne mænd. Det er ikke kun F jeg elsker ? jeg elsker også dem.
Når de så siger ?H, HVIS du og far skal skilles, så vil vi også gerne bo hos dig noget af tiden?.? ja, så ved jeg at de også elsker mig. Tak drenge <3

#bonusliv

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Bonusbørn og kedsomhed